Τουριστικές σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου στην Ελλάδα;

Ακούγεται σαν ανόητο αστείο, αλλά σε μία χώρα με 30.000.000 τουρίστες δεν υπάρχει ούτε μία αξιόλογη Πανεπιστημιακή Σχολή που να παράγει ανώτερα στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων. Mε άλλα λόγια, δεν υπάρχουν αξιόλογες τουριστικές σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου !!!

Κάτι που έχει ακόμη και η Μάλτα των 500.000 κατοίκων !!! Η Μάλτα που έχει έκταση μικρότερη από την Αθήνα … Θα σας την πω σε στρέμματα για να φαίνονται πιο πολλά: 316.000 στρέμματα. (Ναι, μόνο 316 τετρ. χιλιόμετρα, σχεδόν 400 φορές μικρότερη από την Ελλάδα.) Ναι, και η Κύπρος έχει …

Αν περιμένετε να δημιουργηθεί σύντομα στην Ελλάδα μία Τουριστική Σχολή σε Δημόσιο Πανεπιστήμιο, μην κρατήσετε την αναπνοή σας … Πού θα βρεθούν καθηγητές για να διδάξουν; Τα ελληνικά δημόσια ΑΕΙ δεν μπορούν να προσλάβουν ξένους καθηγητές, π.χ. Ελβετούς. Ούτε και μπορούν να προσλάβουν καταξιωμένα στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων, διότι δεν θεωρούνται καθηγητές ΑΕΙ. Ούτε υπάρχει εύκολος τρόπος απονομής ενός τέτοιου status, στο ελληνικό βασίλειο της γραφειοκρατίας.

Το ότι εκατοντάδες ή και χιλιάδες νέοι θα ήθελαν να κάνουν τουριστικές σπουδές ανωτάτου επιπέδου, είναι βέβαιο, περάν πάσης αμφιβολίας.

Ευτυχώς, η ιδιωτική εκπαίδευση είναι πιο ευέλικτη και πιο αποτελεσματική. Ο όμιλος της Ecole hôtelière de Lausanne, σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, θα παρέχει στο εξής τουριστικές σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου στην χώρα μας. Με τα διεθνώς αναγνωρισμένα στον τουριστικό κλάδο προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης VET BY EHL.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να μεταφερθείτε εδώ.

ΥΓ. Μην θεωρήσετε το άρθρο αυτό ως διαφήμιση είτε ως πρόταση.
Εμείς, σαν Alfa Cert AE, δεν μπορούμε να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες. Απλά εκδηλώνουμε τη χαρά μας για την εξέλιξη αυτή, που αποκλείεται να είναι αρνητική.
Οι τουριστικές σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες.

Σχόλια και σχετικά links

avatar
200
  Εγγραφείτε  
Ενημέρωση για