Εμείς στην ALFA CERT S.A. έχουμε αναπτύξει ένα σύστημα πιστοποίησης για τη βελτίωση της εικόνας του ελληνικού τουρισμού.

Αποφασίσαμε να του δώσουμε το όνομα … αlfα-cert !

Η πιστοποίηση αlfα-cert ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό και προσπαθεί να απαντήσει σε όλες τις βασικές ερωτήσεις που μπορεί να θέσει ένας τουρίστας.

Ερωτήσεις που δεν απαντώνται από μια “τυποποιημένη” πιστοποίηση:

 • Πώς μπορεί ένα εστιατόριο να έχει πιστοποιητικά ISO και HACCP για «οργανική» ή «ελληνική» κουζίνα και ακόμα να έχει άγευστο φαγητό;

Ερωτήσεις που δεν απαντώνται συνήθως σε μια διαφήμιση:

 • “Επιτρέπονται κατοικίδια;”
 • “Υπάρχει παιδική χαρά;”

Ερωτήσεις που προκύπτουν από τη χρήση “γενικών όρων”:

 • Τι σημαίνει “κοντά στη θάλασσα”; Είναι πραγματικά κοντά ή πρέπει να περπατήσω εκατοντάδες μέτρα επειδή το έδαφος είναι βραχώδες; Η θάλασσα είναι κατάλληλη για κολύμπι; Υπάρχει θέα στη θάλασσα; Και ποια είναι η διαφορά μεταξύ της “κοντά στη θάλασσα”, της “απέναντι από την παραλία” και της “παραλίας”;

H ALFA CERT S.A. πιστοποιεί τις υπηρεσίες που προσφέρει μια επιχείρηση που σχετίζεται με τον τουρισμό, με λεπτομερείς, σαφείς και διαφανείς προδιαγραφές. Μια ετήσια επαναπιστοποίηση και συνεχείς τυχαίοι έλεγχοι του “Certified Service Provider” (CSP) διασφαλίζουν τη συνεχή συμμόρφωση με τις προδιαγραφές αυτές.

Κάθε πιστοποίηση αποτελείται από 3 μέρη

 • “Γενικές απαιτήσεις”, δηλαδή τις απαιτήσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την συγκεκριμένη επιχείρηση, οι οποίες θα πρέπει να τηρούνται πλήρως.
 • “Ειδικές απαιτήσεις”, παγκόσμια καινοτομία ALFA CERT . Τι σημαίνει δηλαδή ο όρος “ταβέρνα στην παραλία”; Υπάρχει δρόμος ανάμεσα στην ταβέρνα και τη θάλασσα; Είναι η θάλασσα καθαρή και κατάλληλη για κολύμπι; Είναι η παραλία βραχώδης ή αμμώδης;
 • “Άλλες πληροφορίες”, ειδικά για κάθε εταιρεία, οι οποίες συμπληρώνουν τις πληροφορίες σχετικά με αυτήν την επιχείρηση, με σαφείς απαντήσεις: ΝΑΙ, ΟΧΙ 20 (π.χ. επιφάνεια δωματίου σε m² ή χρόνο οδήγησης σε λεπτά)
 • Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα ενός αlfα-cert πιστοποιητικού πελάτη εδώ.

  … Σκεφτήκαμε ότι αν θέλουμε οι τουρίστες να επιστρέψουν στη χώρα μας ή να μιλούν όμορφα στους φίλους τους για αυτό, πρέπει να “βρουν αυτό που περίμεναν” και να μην απογοητευθούν από δυσάρεστες εκπλήξεις. Και φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τον Έλληνα ταξιδιώτη, ο οποίος πηγαίνει για διακοπές ή απλά βγαίνει για φαγητό ή για να πιει ένα ποτό, σε ένα μέρος που δεν έχει πάει πριν.

  Για αυτό δημιουργήσαμε το Certs-it.com !!!

  Στο Certs-it.com θα βρείτε μόνο αlfα-cert πιστοποιημένες επιχειρήσεις. Κάθε μία από αυτές έχει ένα πλήρες προφίλ που διατηρείται από εμάς και περιλαμβάνει τόσο τα πιστοποιητικά αlfα-cert , όσο και πληροφορίες που πιστεύουμε ότι ένας τουρίστας θα ήθελε να γνωρίζει (δείτε ένα παράδειγμα ενός τέτοιου προφίλ εδώ ). Με αυτόν τον τρόπο, ένας χρήστης του Certs-it.com μπορεί να εντοπίσει αυτό που θέλει από χιλιάδες πιστοποιημένες επιχειρήσεις και να είναι βέβαιος ότι οπουδήποτε πηγαίνει, θα βρει αυτό που αναμένει.

  Ο Τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία.
  Δεν θα τον αφήσουμε στην τύχη του ή σε καλές προθέσεις.

  Το σύνθημά μας είναι: Don’t search it – Certs-it !