Πιστοποίηση alfacert

Ένα νέο σύστημα πιστοποίησης για τη βελτίωση του ελληνικού τουρισμού

Η πιστοποίηση alfacert αφορά όλες τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Και προσπαθεί να απαντήσει στις βασικές ερωτήσεις που θέτει ένας τουρίστας, παρέχοντας πιστοποιημένη πληροφόρηση.

alfa cert sticker

Ερωτήσεις που δεν απαντώνται από άλλες πιστοποιήσεις (π.χ. ISO, HACCP κλπ):

  • Διότι μπορεί ένα εστιατόριο να έχει πιστοποιητικά ISO και HACCP και πιστοποιήσεις για «οργανική» ή «ελληνική» κουζίνα κλπ, αλλά αυτό που ρωτάει ο τουρίστας είναι αν το φαγητό θα είναι νόστιμο. Και τι είδους πιάτα σερβίρει το εστιατόριο.

Ερωτήσεις που δεν απαντώνται συνήθως σε μια διαφήμιση:

  • Επιτρέπονται κατοικίδια;
  • Υπάρχει παιδική χαρά;

Ερωτήσεις που προκύπτουν από τη χρήση γενικών και όχι σαφώς ορισμένων όρων:

  • Τι σημαίνει “κοντά στη θάλασσα”; Πόσο κοντά; Είναι πραγματικά κοντά ή την βλέπω αλλά δεν υπάρχει δρόμος και πρέπει να κάνω κύκλο; Η θάλασσα είναι κατάλληλη για κολύμπι; Το δωμάτιο έχει θέα στη θάλασσα; Και ποια η διαφορά μεταξύ του “κοντά στη θάλασσα”, του “απέναντι από την παραλία” και του “επάνω στην παραλία”;

Η πιστοποίηση alfacert δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα

H ALFA CERT A.E. πιστοποιεί τις υπηρεσίες που προσφέρει μια επιχείρηση διαμονής ή εστίασης, με λεπτομερείς, σαφείς και διαφανείς προδιαγραφές. Η ετήσια επαναπιστοποίηση και οι συνεχείς τυχαίοι έλεγχοι του “Πιστοποιημένου Παρόχου Υπηρεσιών” (δηλαδή της επιχείρησης) διασφαλίζουν τη διαρκή συμμόρφωση με τις προδιαγραφές αυτές.

Κάθε πιστοποίηση αποτελείται από 3 μέρη

  • “Γενικές απαιτήσεις”, δηλαδή τις απαιτήσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την συγκεκριμένη επιχείρηση, οι οποίες θα πρέπει να τηρούνται πλήρως.
  • “Ειδικές απαιτήσεις”, μία παγκόσμια καινοτομία της ALFA CERT . Τι σημαίνει ο όρος ταβέρνα “επάνω στην παραλία”; Υπάρχει δρόμος ανάμεσα στην ταβέρνα και τη θάλασσα; Η θάλασσα είναι καθαρή και κατάλληλη για κολύμπι; Η παραλία είναι βραχώδης ή αμμώδης;
  • “Άλλες πληροφορίες”, που είναι ειδικές για κάθε επιχείρηση και συμπληρώνουν τις πληροφορίες σχετικά με αυτήν, με σαφείς απαντήσεις: ΝΑΙ, ΟΧΙ, 20 (π.χ. επιφάνεια δωματίου σε m²)

Αν θέλουμε οι τουρίστες να επιστρέψουν στη χώρα μας ή να μιλούν όμορφα στους φίλους τους για αυτό, πρέπει να “βρουν αυτό που περίμεναν” και να μην απογοητευθούν από δυσάρεστες εκπλήξεις. Και φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τον Έλληνα ταξιδιώτη, ο οποίος πηγαίνει για διακοπές ή απλά βγαίνει για φαγητό ή για να πιει ένα ποτό, σε ένα μέρος που δεν έχει πάει πριν.

Για αυτό δημιουργήσαμε το site Certs-it.com !!!

Στο Certs-it.com θα βρείτε τις alfa-certified επιχειρήσεις.

Σε κάθε μία από αυτές αντιστοιχεί μία σελίδα που περιλαμβάνει τόσο τις πιστοποιήσεις alfacert, όσο και πληροφορίες που ένας τουρίστας θα ήθελε να γνωρίζει (δείτε ένα παράδειγμα ενός τέτοιου προφίλ εδώ ).

Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης του Certs-it.com μπορεί να εντοπίσει αυτό που θέλει από χιλιάδες πιστοποιημένες επιχειρήσεις και να είναι βέβαιος ότι οπουδήποτε πηγαίνει, θα βρει αυτό που αναμένει.

Ο Τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία.
Δεν θα τον αφήσουμε στην τύχη του ή σε καλές προθέσεις.

Το σύνθημά μας είναι: Don’t search it – Certs-it !